Dorpsarchief van Burgwerd

Home

      DORPSARCHIEF BURGWERD  In 2003 is het 50-jarig jubileum van de Vereniging van Dorpsbelangen ge

DORPSARCHIEF BURGWERD

In 2003 is het 50-jarig jubileum van de Vereniging van Dorpsbelangen gevierd. Op deze avond werden veel foto- en filmfragmenten uit het verleden vertoond. Vanuit de zaal werd er gevraagd of dit materiaal ook kon worden vastgelegd in een boek.  Ik was een van de bestuursleden van het Dorpsbelang en was nauw betrokken bij het verzamelen van fotomateriaal en de presentatie van deze avond. Ik besloot om deze uitdaging op mij te nemen.

Vervolgens ben ik aan de slag gegaan om foto’s en verhalen te verzamelen. Veel oud(e) Burgwerders hebben mij geholpen aan foto’s, krantenknipsels, verhalen, koop-aktes en namen van eerdere bewoners van de huizen en boerderijen.  Na 3 jaar verzamelen en archieven doorspitten lag het boek op de drukpers. Op 21 juli 2006 is het eerste boek op een dorpsreünie overhandigd aan Karel en Sjoukje Eringa.

In middels is het boek uitverkocht en de verzameling ansichtkaarten, foto's, knipsels enz. gegroeid. Via deze website wordt een groot deel van mijn verzameling openbaar gemaakt.

Amateur-dorpshistoricus  Lolle Baarda

 

HEBT  U FOTO'S OF GESCHRIFTEN VAN OF OVER BURGWERD OF HICHTUM, DAN HOOR Ik DAT GRAAG! U kunt de materialen eventueel houden: dan zorg ik voor het digitaliseren.