Dorpsarchief van Heeg

Home

Stichting “Heech fan âlds” Welkom op de website van Stichting “Heech fan &ac

Stichting “Heech fan âlds”

Welkom op de website van Stichting “Heech fan âlds”, opgericht op 27 februari 1991.

Het doel van onze stichting is alles met betrekking tot het verleden van Heeg en de buurtschappen Lytshuzen en Osingahuzen in beheer te nemen, waarbij vooral gedacht wordt aan geschreven tekst, krantenknipsels, foto's, films, gegevens van verenigingen, bijvoorbeeld die niet meer functioneren en hun gegevens nog niet elders hebben ondergebracht.

Deze website is één van de mogelijkheden om deze gegevens toegankelijk te maken voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Heeg en de buurtschappen Lytshuzen en Osingahuzen. De site is nog in opbouw maar in de komende tijd zult u steeds meer foto's en documenten kunnen bekijken.

Let op! Gooi niet zomaar weg! Hebt u waardevolle informatie, documenten, foto's, dia's e.d. die voor de vastlegging van de historie interessant zijn, neem dan contact met ons op. U kunt zaken aan ons in beheer geven of afstaan, maar we kunnen ook m.b.v. een scanner er een digitale reproductie van maken. 

Contact. Uw commentaar, aanvullingen of verbeteringen van onjuistheden zijn van harte welkom. Hiervoor kunt u het kopje "CONTACT" of de link “Klik hier om te reageren op dit item.” bij iedere afbeelding of ons E-mailadres gebruiken. Ook kunt u contact opnemen met Kees de Jong, tel. 0515-442660. Voor vragen over de werking van de website: zie onder het kopje “Contactgegevens”.

Tips voor het gebruik.

  • Onder het kopje "ARCHIEF" vindt u alle items met de beschikbare gegevens die er tot nu toe op de site van "Dorpsarchief van Heeg" zijn ingevoerd.

  • Onder het kopje "ONLINE PRESENTATIE" is het archief verdeeld over een aantal onderwerpen, wat gericht zoeken een stuk gemakkelijker maakt.

  • Door tijdens de diaserie in het midden van de foto te klikken kunt u alle gegevens nog eens rustig nalezen en zo nodig via de link “Klik hier om te reageren op dit item.” van uw op- en aanmerkingen voorzien.

  • In- en uitzoomen kan bij de meeste browsers door de Ctrl en + of – toetsen te gebruiken.

Wij hopen dat deze website aan uw verwachting voldoet en wensen u veel kijk- en leesplezier.

Kees de Jong en Piet van der Bank namens Stichting “Heech fan âlds”, oktober 2011.