Inloggen

LINKS

Op deze pagina vindt u links naar interessante websites. Heeft u suggesties?
Laat het ons weten!


Het geheugen van NederlandHet Geheugen van Nederland is een grote digitale verzameling van illustraties, foto's, teksten, films en audiofragmenten, allemaal van eigen bodem.  
Digitaal Erfgoed Nederland (DEN)Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) is het nationale kennisplatform voor ICT en cultureel erfgoed. DEN verzamelt en verspreidt in opdracht van het Ministerie van OCW kennis over ICT-standaarden en andere kwaliteitsinstrumenten. 
Nationaal archiefHet Nationaal Archief is een kenniscentrum. Het is dé plek voor vragen op het gebied van digitalisering, conservering en archiefzorg.  
Taskforce ArchievenHet gaat de Taskforce Archieven in de kern om het vergroten van het publieksbereik van archiefinstellingen en hun collecties langs digitale weg. Daartoe ontwikkelt de Taskforce een kwaliteitssysteem voor digitale toegankelijkheid in de archiefsector.  
Bibliotheek Cornell UniversityVeel (Engelstalige) informatie over digitaliseren en behoud2007-12-17 van collecties. Kijk vooral eens bij de Tutorials, rechts in het scherm.
 
Aanbevelingen digitaliseren KBHoe de KB te werk gaat bij het digitaliseren van collecties.
Archief van de Leeuwarder CourantStichting Digitaal Archief Leeuwarder Courant, een samenwerking tussen Tresoar en Leeuwarder Courant, wil cultureel erfgoed conserveren en ontsluiten.
Dat doet ze door de totale krantencollectie van de Leeuwarder Courant, van 1752 tot heden, te digitaliseren en beschikbaar te stellen aan een zo breed mogelijk publiek via een website.
 Digitale fotografie 
 cameraportal.nlEen online cursus digitale fotografie
 zoom.nlWebsite behorend bij het tijdschrift met dezelfde naam
 letsgodigital.orgVergelijkingen, tests, etc. Van alles over digitale fotocamera's en toebehoren
 pixelmania.nlVan alles op het gebied van digitale fotografie
 digitalefotografie.startpagina.nlVele linkjes naar "digi - sites".
   
Geschiedenis - linkpagina'sEen verzamelpagina vol met links naar websites betreffende het onderwerp Geschiedenis/archieven 
DoarpswurkDoarpswurk is een onafhankelijke organisatie die zich richt op het instandhouden en stimuleren van de sociale samenhang en de leefbaarheid van het Friese platteland. Dorpsbelangen en dorpshuizen spelen daarin de hoofdrol.
Wat was waarOp WatWasWaar kan je over elke plek in Nederland historische gegevens vinden