Inloggen

NIEUWS

 12-12-09

 Vanwege de gote vraag is naast de cursus die start op 28 januari, ook nog een cursus gepland die start op 4 maart 2010. Voor deze cursus kunt u zich nog opgeven. U kunt zich opgeven middels het aanmeldformulier Aanmeldformulier

 27-03-09

 Er zijn ca. 10 nieuwe dorpen toegevoegd aan dorpsarchieven.nl. Omdat deze dorpen pas kort geleden toegang hebben gekregen tot hun eigen online archief is er nog weinig tot geen informatie beschikbaar op de betreffende dorpsarchieven. Wij hopen op uw begrip.

19-03-2009

We zijn gestart met een reeks nieuwe cursussen. Vandaag hebben de eerste 10 dorpen, uit een reeks van ca. 30, de eerste les in de cursus gehad. De komende weken en maanden worden og twee nieuwe cursussen gestart.

Aanmelding kan nog steeds via het Aanmeldformulier op deze website.

15-03-08

Scansessie met dorpsarchief Haulerwijk.
Tijdens deze bijeenkomst is een groot aantal foto/dia negatieven gescand. 
Net als bij de sessie in Nieuwehorne zijn alles scans op een hardeschijf gezet en gaat het archief aan de slag met het overzetten naar het archief. 

30-11-07

Afgelopen donderdag (29-11) hebben we in Nieuwehorne een zeer succesvolle scansessie georganiseerd. Met 5 scanners en laptops hebben de vrijwilligers van het dorpsarchief "Stifting Doarpsargyf Ald- en Nijhoarne" gedurende de middag en avond enkele honderden items (dia's en knipsels) gescand. Na afloop van de de bijeenkomst zijn alle bestanden van de laptops gekopieerd naar een draagbare harde schijf en kunnen nu worden omgezet naar JPEG bestanden waarna ze op dorpsarchieven.nl geplaatst kunnen worden. Een belangrijke les van deze scansessie is dat het scannen van dia's nogal wat tijd in beslag neemt. Dia's moeten op een hoge resolutie worden ingescand en dat neemt nu eenmaal wat meer tijd. Een voordeel daarbij is dat één persoon meerdere scanners kan bedienen.